DIAMANTNI PILING

Diamantni piling je postopek neinvazivnega glajenja kože, ki edini združuje sočasno čiščenje in luščenje kože in odstranjevanje ogrcev. Koža se tako obnovi, regenerira in pomladi.

Uporaba pilinga

Diamantni piling je primeren, koristen in varen za vse tipe in stanja kože, seveda pa se prilagodi intenzivnost brušenja, vsaki stranki posebaj.

Posebej ga priporočamo pri negi:

  • starajoče se kože (hiperpigmentacije, drobne gubice, starostne pege);
  • utrujene in izsušene kože;
  • od sonca poškodovane kože;
  • mastne kože z razširjenimi porami;
  • kože, nagnjene k aknam;
  • trdovratni hiperpigmentaciji kože – melasma (cloasma);
  • različnih vrstah brazgotin.
Diamantni piling

Največji učinek dosežemo pri glajenju drobnih gubic, izboljšanju napetosti izsušene, uvele kože in odpravljanju pigmentnih sprememb. Metoda je zelo uspešna pri mastni koži, nagnjeni k aknam, kjer so moteče predvsem povečane in zamašene lojnice, koža pa se neprijetno sveti.
Po posegu je koža pomlajena, površinske gubice se zmanjšajo, tonus se izboljša, koža je bolj elastična.
Diamantni piling velja za povsem neinvazivno metodo, saj je draženje kože minimalno. Uporablja se tudi imenovanje hidradermabrazija, pomeni pa unikaten kombiniran način delovanja diamantne glave, ki opravi nežno brušenje površine kože in jo pripravi na vbrizganje multiaktivnih snovi (microneedling oz iglično mezoterapijo).
Postopek je neboleč, relativno kratek (do 30 minut) in prijeten, stranskih učinkov pa praktično ni. Koža lahko prve ure po tretmaju daje pekoč občutek in lahko postane rahlo rdeča.

Diamantni piling

Koliko časa so vidni učinki?

Koža je že po prvem posegu nežnejša, bolj sveža in sijoča. Za umiritev mastne, k mozoljem nagnjene kože, finih gubic, področij močnejšega zabarvanja ipd. pa je potrebnih več zaporednih tretmajev, svetujemo jih 5 – 6 zapored, v enotedenskih razmikih. Za vzdrževanje doseženega rezultata priporočamo mesečno obnavljanje.