KAVITACIJA

Kavitacija je nekirurška liposukcija, ki se lahko izvaja na vseh predelih telesa. Rezultati ultrazvočne liposukcije – kavitacije so vidni že v zelo kratkem času. Pri nekaterih celo takoj po terapiji, v povprečju pa je potrebnih 6-10 terapij. Po terapiji lahko takoj začnemo opravljati vsakodnevna opravila.
Vsako stranko obravnavamo individualno. Terapijo določimo glede na potrebe in želje posamezne stranke. Po terapiji se priporoča telesna aktivnost, da se raztopljene maščobe pokurijo oz. izločijo iz telesa. Prav tako je potrebno paziti na pravilno prehrano. Pomembno je, da stranka vsaj dva dni pred in po posegu pije večje količine vode (2,5 l do 3 l).

Kavitacija

Delovanje kavitacije

Napredna tehnologija kavitacije omogoča koncentracijo energije na točno določeni globini v tkivu, kar omogoča selektivno razbitje maščobnih celic v podkožju. Površina kože, žile, živci in mišice ostanejo nedotaknjeni. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v limfni sistem, kateri poskrbi, da se odvečna maščobne kisline čim prej izločijo iz telesa, majhen del maščobnih kislin pa potuje v jetra, kjer se razgradi kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.
Ultrazvočna liposukcija - kavitacija uporablja visoko frekvenčne valove, ki maščobo pretresejo in razbijejo na manjše dele. Postopek je v primerjavi s kirurško liposukcijo manj nevaren, oseba ni izpostavljena nevarnostim narkoze in težavam po njej.
Ultrazvok lahko razbije trdovratno maščobo na težko dostopnih predelih, ki jih z navadnimi metodami hujšanja ne moremo odstraniti. Maščoba na področju nog, trebuha in rok je idealna za ultrazvočno liposukcijo, ker so na tem področju mišice in vezivno tkivo ter niso v nevarnosti notranji organi.

Kavitacija Kavitacija

Samo kavitacijo izvajamo 20 ali 40 minut, odvisno od predela telesa. Za še večji učinek priporočamo po kavitaciji še 20 minutni tretma z radio frekvenco.
Kavitacijo s frekvenco 40KHz izvajamo na predelu  trebuha, bokov, stegen, zadnjice, nog in zgornjem delu rok.
Kavitacijo s frekvenco 1MHz izvajamo po celem telesu, razen na prsnem košu. Primerna je za osebe z manj izraženemi maščobnimi oblogami.

Kontraindikacije

Previdnostni ukrepi

Napitek za odvajanje maščobnih oblog

Banane vsebujejo veliko kalija. Ta pa pomaga odvajati odvečno vodo iz telesa. Zato so tudi odlično živilo, kadar se želite znebiti nekaj odvečnih kilogramov. Banane pospešujejo topljenje maščobnih oblog, saj pospešujejo metabolizem.
Če bi se radi hitro rešili velikega trebuha, se znebili maščobnih oblog okrog pasu, potem pripravite ta okusen recept.
Potrebovali boste eno banano, eno pomarančo, pol skodelice domačega jogurta ali kislega mleka, eno žličko kokosovega olja, ščepec mletega ingverja, dve žlički lanenih semen. Vse sestavine zmešajte z mešalnikom in popijte vsako jutro potem, ko ste popili kozarec ali dva mlačne vode.
S tem pripravkom boste zares hitreje shujšali in si izboljšali zdravje ter počutje ☺